Nemzet és Haza - A fogorvosblog megújult!

A nemzet te vagy! Nem egy párt, vagy egy mozgalom.

2012. okt. 02.

Bort iszunk, vizet prédikálunk szindróma - avagy ne felejtsük már el ki honnan érkezett.

 

Van, aki a boltban lop, és van aki az Országházában. A Jobbik 2010-es pénzügyminisztere, jelenleg parlamenti képviselő a Jobbik színeiben az utóbbit választotta. Pörzse Sándor és Nyikos évi mintegy másfél millió forint, vidékieknek járó támogatást vettek, miközben budapesti lakható ingatlanokkal rendelkeznek. 
Semmi újonságot nem írunk, a cél az hogy időről-időre fel kell frissíteni az emberek memóriáját, hogy hátha egyszer mindenki fejében kitisztul a kép.
Szép hazafias dolog ugyanis a Biszku-Mátsik tüntetés viszont a Jobbik-nak van a saját háza táján mit eltakarítania, amíg ezt nem teszi meg, addig nem sok joga van arra, hogy például a kuruc-info portálon keresztül zsarolja ki az utcára komment megvonással fenyegetve az embereket.
 
Nyikos lászló a kakukktojás a történetben, van/volt más kakukktojás a Jobbikban és fiókszervezeteiben pl; Für Lajos. Róla korábban még a blogon tettünk említést. Ide kattintva olvashatnak róla.

Nyikos László (Kassa, 1943. november 22.) közgazdász, egyetemi docens, az Állami Számvevőszék alelnöke, az UNESCO magyar tagozatának és az MTA Vezetés- és Szervezéstudományi Bizottságának tagja. 2010-től a Jobbik országgyűlési képviselője. Az előző rendszerben is aktívan poltizált, de ne gondolja azt senki sem, hogy REF-es volt hungarista nézetei miatt! Belépett az MSZMP-be és elég magasra mászott. 1973-tól 1984-ig a Pénzügyminisztérum Főigazgatóságának vezérigazgató-helyettese volt. 1973-ban a Ganz Művekben is tevékenykedett gazdasági igazgatóként.

 

Nyikos (középen) az elvtársaival. Érdekes, hogy most az akkor osztályidegen felforgatók az "elvtársai".

A "rendszerváltás" után újra pozicióba került és privatizáció, azaz az országrablás legvadabb időszakában 1989-től 2001-ig az Állami Számvevőszék alelnöke lett. 2010 környékénén belépett a Jobbik-ba és "a nemzet megmentése" érdekében a Jobbik pénzügyminisztere lett.
Amíg a Jobbik a parlamenti felszólalásaiban erősen lobbizott, hogy a múlt rendszerben poziciót betöltő embereket számoltassák el, Nyikos elvtárs bizonyára nagyon kényelmetlenül érzehette magát.
 
Pörzse Sándor (Budapest, 1959.)  A Budapesti I. (ma: Szent) László Gimnáziumban érettségizett 1978-ban. 1984-ben szerzett felsőfokú reklámszakemberi végzettséget a Magyar Kereskedelmi Kamara Külkereskedelmi Reklám és Propaganda szakán. Egészen 1987-ig versenyszerűen foglalkozott a labdarúgással. Médiapályafutását 1989-ben, sportújságíróként, a Magyar Rádió sportosztályán kezdte. Később dolgozott a Danubius, a Calypso és a Bridge kereskedelmi rádióknál. Ezután önálló műsora indult a Magyar Televízióban. Itt már könnyűzenei és magazin jellegű produkciókkal is foglalkozott. Ezután a TV3-nál ő vezette a híradót, majd ő irányította a szórakoztató és sportosztályt.
 
Pörzse miután a Danubius, Calypso, Brige rádióknál teletömte az emberek fejét a sok szeméttel, úgy döntött őseink nyomán jár egy kicsit.
 
2002-ben az induló Hír TV egyik alapító műsorvezetője volt. Műsort vezetett, és irányította a sportszerkesztőséget. A Terítéken című véleményműsorával vált igazán népszerűvé. 2007-ben az Echo TV-hez igazolt, ahol Pörzsölő címmel indult új műsora, majd a Kibeszélő című műsor egyik műsorvezetője is lett.
 
2007-ben alapító tagként részt vett a Magyar Gárda Egyesület létrehozásában. A 2009. február 1-jei tahitótfalui időközi polgármester választáson 36,75%-os eredménnyel második helyezést ért el.
2009. november 27-én otthagyta addigi munkaadóját, az Echo TV-t. Döntését azzal indokolta, hogy több interjúja sem kerülhetett adásba, és érzése szerint „elfogyott körülötte a levegő”. 2010 januárjától a Barikád magazin főszerkesztőjeként tevékenykedik.
A 2010-es országgyűlési választáson a Jobbik színeiben Budapest I. kerületének képviselőjelöltjeként mérettete meg magát, ahol már az első körben kiesett, pártja budapesti listájáról azonban bejutott.A Barikád magazin főszerkesztője, a Magyar Gárda egyik alapító tagja, valamint a Jobbik egyéni képviselőjelöltje és a párt kampányának egyik fő arca volt a 2010-es választásokon, országgyűlési képviselő.
 
Kettőjüket nem csak a jogtalanul felvett lakhatási támogatás köti össze, hanem a foci szeretete is. Nyikos a Ganz Művekben szintén rugta a bőrt az elvársaival, 1971-ben valami munkásparaszt bajnokságot is nyert.
 
 
Nyikos a képen pirossal keretezve.
 
Kapcsolodó videó
 
 

Nemzet és Haza

2012. szept. 30.

Frissítés: Kemal Atatürk nevét vette fel egy kispesti közpark - Az örmények sem rajonganak az új közparkért (videó)

 

Magyarországon nins elég neves elődünk, ezért Kemal Atatürk nevét vette fel egy kispesti közpark.
Salih Kenan Şahin Pendik polgármestere  és Tarnai Richárd, Kispest fideszes országgyűlési képviselője felavatják Mustafa Kemal Atatürk szobrát az Emlékpark névadási és szoboravatási ünnepségén Kispesten 2012. szeptember 29-én.
Valószínűleg Törökországban sok-sok közparkot neveztek el Széchenyiről, vagy Kazinczyről, vagy éppen Petőfiről.
 
 
 
 
MTI - atv.hu nyomán

2012.szept. 29.

Gyurcsány éppen csak befejezte a sátorozást - A zsidók folytatják

Sátrat állít a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség a szukkot alkalmából Budapesten a Szent István parkban

Az ünnep idén 2012. szeptember 30-án, vasárnap este köszönt be, melynek az utolsó két napján Smini Áceretet, és a Tóraadást ünnepelik majd október 8-án és október 9-én

 A szukkot alkalmából a túlvilági életről szóló vallásközi kerekasztal-beszélgetést is tartanak buddhista, keresztény és muszlim résztvevőkkel, illetve improvizációs színházi társulat és "alterzsidó kórus" is fellép, továbbá a sztereotípiák ellen küzdő roma aktivisták is előadnak.
Kitértek arra: az ünnep minden napján áldást mondanak, a sátorban étkeznek, tanulnak és fogadják vendégeiket, valamint lengetik a teljességet szimbolizáló lulávot, azaz a négy különböző növényből készült ünnepi csokrot, amivel a zsidó hívők kifejezik örömüket Isten előtt.
A szukkot a betakarítás, a gyümölcsérés, a szüret ünnepe, a teremtett világ dicsérete, amelyért "felelősek vagyunk, amelynek egy modern nagyváros kényelmében is részesei vagyunk". A zsidó hagyomány szerint ilyenkor ideiglenes sátorban gyűlnek össze, hogy az őszi szabad ég alatt "saját bőrünkön is megtapasztaljuk a természet közelségét" - fogalmaztak. 
 
Fogorvos - MTI nyomán

 


2012. szept. 29.

Elég volt Civil Mozgalom - Újabb dagonyázás az sekélyes baliberális oldal részéről.

 

Volt SZDSZ-es politikusok és a Gyurcsány-párt tagjai is aláírták azt a tiltakozó nyilatkozatot, amelyben azt állítják, hogy a kormány a Horthy-rendszer visszaállítására készül. Az aláírásgyűjtéshez az elsők közt csatlakozott Heller Ágnes filozófus is, aki szerint jelenleg az ország lakosságának elbutítása folyik.
 
Újra aláírásgyűjtésbe kezdett a balliberális értelmiség. Száz közéleti személyiség – művészek, filozófusok, zenészek valamint a Gyurcsány-párt és az SZDSZ volt politikusai – közös felhívással tiltakoznak a szerintük vészesen terjedő rasszizmus és antiszemitizmus, valamint a Horthy-korszak restaurálása ellen.
 
Kováts Kriszta
 
„Magyarország új vezetői új alaptörvényükben a Horthy-rendszerrel, a náci Németország szövetségesével vállalnak folytonosságot” – mondta Kováts Kriszta, színész-énekes a sajtótájékoztatón.
 
„Horthy és Wass Albert szobrok nőnek ki a földből, a falakon Prohászka-emléktáblák fakadnak, a főváros vezetői átnevezik a náci uralom alóli felszabadulás emlékét őrző Roosevelt és Moszkva teret, miközben Magyarország vezetői eltüntetik az ország első köztársasági elnökének szobrát a Parlament előtt és a nyilas Nyírő József hamvai előtt hajlonganak” – tette hozzá Kováts Kriszta. Kováts Kriszta is maradt volna inkáb az éneklésnél. Soha nem értettem azt hogy a közéletben ilyen módon ahogyan Kováts Kriszta is szerepet vállal, miért van szükség ilyen finoman szólva sem józan balliberális szeánszhoz. Azt meg aztán fel nem tudom fogni, hogy mi a gond azzal hogy a Moszkva tér nem Moszkva tér. Ha ennyire tetszik a Moszkva tér Kováts Kriszta költözzön el Moszkvába, ott még a Moszka teret is felülmúló Vörös tér van.
 
Heller Ágnes
 
A felhívás egyik aláírója, a filozófus Heller Ágnes, aki korábban tagadta, hogy 2006 őszén emberek szemét lőtték ki a véres rendőri oszlatás közben. „Én az ellen tiltakozom, hogy ne hagyjuk, hogy az ország lakosságát elbutítsák, mert elbutítanak bennünket azzal, hogy például olyan kérdéseket tesznek fel, amire csak egy válasz van, elbutítanak azzal is, hogy megmondják, a múltban ki az angyal, ki az ördög” – mondta a filozófus.
Bár véleményem szerint Heller Ágnesnek az a fő problémája, hogy nem azok már lassan az angyalok, akik az elmúlt 40 évben voltak.
 
Fábry Péter
 
Fábry Péter odáig ragadtatta magát hogy azt mondta: „Horthy egy balfasz volt”
 
A kerekasztal résztvevői nemcsak a Horthy-rendszert szidták, hanem személyesen Horthy Miklóst is. „Horthy egy balfasz volt. Azon kívül, hogy a hatalmat meg tudta szerezni ügyesen, végülis egy tetovált karú tengerészről beszélünk, nagyon ügyes fiú volt” – érvelt Fábry Péter, dalszövegíró.
 
Bornay Tibor
 
A zenész Bornai Tibor édesapja naplójából olvasott fel, aki a fronton harcolt a második világháborúban. A művész felolvasás közben elsírta magát. Az Elég volt civil mozgalom tagjai arra is emlékeztettek, hogy a következő választás évében, 2014 márciusában lesz a 70. évfordulója annak, hogy a zsidókat haláltáborba küldték Magyarországról. Ez egy nagyon fontos momentuma a mozgalomnak mert mindenki számára világossá válik, hogy melyik az a hatalom aki ezt a nemzetgyomorító brigádot összelapátolta.
 
Kapcsolódó videó

 
Fogorvos 

2012. szept. 28.

 

Paul Lendvai Ausztriából "aggódik" a magyar demokráciáért

A „Nemzeti álmok, avagy Magyarország búcsúja Európától” című filmet szerda este vetítette le az osztrák közszolgálati csatorna. Utána vitaműsort sugároztak, amelyre meghívták Budapestről a helyettes külügyi államtitkárt is. Szerinte a film egyoldalú, részrehajló és féligazságokat tartalmaz, ezért megteszik a megfelelő lépéseket.

Paul Lendvai

Az alkotók Bauer Tamást mint közgazdászt szólaltatták meg. A Gyurcsány-párt alelnöke azt fejtette ki, hogy szerinte Orbán Viktor kormánya unióellenes. Természetesen a Demokratikus Koalíció elnöke is hosszan elmondhatta véleményét: Gyurcsány Ferenc Putyinhoz hasonlította a miniszterelnököt. Valamint megszólalt még a filmben Dopeman, az alternatív köztársasági elnöknek választott rapper is. A film narrátora kész tényként kezelte, hogy a jelenlegi kormány leépíti a demokráciát, és több ciklusra bebetonozza a hatalmát a választási rendszer átalakításával. A kormány részéről csak Martonyi János reagálhatott nagyon röviden.

Megszólalt a filmben Ungváry Rudolf is, aki korábban a Demokratikus Charta (Dániel Péter bóhockásainak is teret adó agyhalott tömörülés) egyik tüntetésén így szónokolt: 

„Lassan mondom, hogy mindenki értse, a kurva anyját annak, aki az én magyarságomat kétségbe meri vonni". 
 
 
Ungváry Rudolf
 
A filmben Ungváry azt állítja, hogy aki az Orbán-kormánnyal szemben kritikát fogalmaz meg, azt az állam ellenségének kiáltják ki.
 
Kapcsolódó videó
 
 
Fogorvos

 

 

 

2012. szept. 27.

Farkas István jelenség – Mi folyik ebben az országban?

 

Amint már a különböző sajtóorgánumokról értesülhetett róla mindenki előkerült a bozótvágó késsel, és viperával felfegyverkezett készenléti rendőr Farkas István, beismerő vallomást tett, majd háziörizetbe helyezte a Budakörnyéki Bíróság.

Farkas István

 

Egy kicsit manapság életszerű jogi esettel szeretnék rávilágítani az eljárás visszásága. Hasonló helyzetbe került ismerősömeimet kerestem fel. Az elmondásaikat, a látott bírósági határozatokban foglaltakat írom le.

 

K.V. és testvére egy vállalkozóval keveredett elszámolási vitába (Ez a hivatalos megfogalmazás.) Érthetőbben, nem kapták meg hónapok óta a fizetésüket, ennek ellenére a főnökük Spanyolországba ment nyaralni két hétre.

K.V.  és testvére hazaérkezése utáni napon felkereste, és annyit kértek tőle, hogy legalább a legfontosabb munkaeszközük (az autó) törlesztő részletét rendezni tudják két hónapra visszamenőleg, annyi pénzt adjon K.V.-nek. A későbbiekben majd elszámolnak a fennmaradó összeggel. Nem hiszem, hogy ez olyan nagy kérés lett volna, azzal a ténnyel szemben, hogy kettőjüknek több mint 300 ezer forinttal tartozott.

Hangos szóváltás alakult ki, minek következménye az lett, hogy a vállalkozó élettársa kihívta a rendőröket. Későbbi vallomásában arra hivatkozott, hogy félelemkeltő volt az, ahogyan kinéztek, és aggódott a férjéért. K.V 179 cm. magas 80 kg jelenleg, akkor is ilyen volt volt a testfelépítése. A testvére hasonló testfelépítésű.

A ruházat tekintetében lehetett félelemkeltő valószínűleg a testvérpár. K.V. egy sivatagi mintás gyakorló nadrágot, valamint egy  „Igazságot Magyarországnak” feliratú pólót viselt. A testvére egy BDW (Bundeshwer) nadrágot viselt, és egy Harcos pólót. A rendőrök jöttek is, közben az a furcsa helyzet alakult ki, hogy K.V.-nek el kellett menni az autójához, mert csörgött a telefonja, amikor éppen a hátsó ülésen lévő melegítő felsőjének zsebében kereste megérkeztek a rendőrök. Ott találták K.V.-t egy melegítő felsővel, és találják ki mivel? Igen …. De nem egy, hanem két bozótvágó késsel.

Ennek egy külön története van, amit nem vett figyelembe sem a nyomozóhatóság, sem pedig a bíróság. Az akkori főnöke kérte meg, hogy vegyen két bozótvágó kést számla ellenében. Másnap rendezik az eszközök árát. Az építési terület egy nem használt részének megtisztítására kellett a két bozótvágó kés, mert egy újabb konténert szerettek volna felvonulási épületként elhelyezni az utóbbi időben megnövekedett dolgozói létszám miatt. Aki járt már építkezésen, az tudja, hogy gaz és cserjék terén némelyik építési területen, hogy elszabadul a pokol. Az e térten a nyomozóhatóságon meghallgatott emberek (K.V. és testvére valamint a vállalkozó) vallomásai egymással nincsenek, nem voltak ellentmondásban. Későbbiekben bíróságon, az arra irányuló kérdésre, hogy milyen módon került a két bozótvágó kés az autóba, akkor a nyomozóhatóságnak előadott vallomásaikat erősítették meg szóban. A bíróság figyelmen kívül hagyta.

Hogy a történetben legyen még egy csavar. Egy hónapot töltöttek előzetes letartóztatásban, azzal az indoklással, hogy a bozótvágó kések „jelenléte” egyértelműen arra utal, hogy a (jogos) követelésüknek a bozótvágó késekkel akartak érvényt szerezni. Holott az eszközt nem is erre a célra vásárolták. Ezt tanúvallomás is igazolja. Az építkezésen is többen hallották, hogy megkéri őket a vállalkozó a két eszköz megvásárlására. Minden ilyen jellegű vallomást figyelmen kívűl hagytak.

Minden törekvésük, rengeteg ügyvédre költött pénz után a végeredmény K.V. hat hónap börtönt kapott 2 év próbaidőre felfüggesztve. A testvére, aki a tárgyaló volt egy év börtönt kapott, amiből kedvezménnyel szabadult.

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodásért, valamint abban tettestársként.

A következtetéseket mindenki maga vonja le, és húzzon párhuzamot a Farkas István üggyel kapcsolatban.

 

Fogorvos


 

2012. szept.  27.

 

Hozott koporsóval nem engedik a temetést Nyíregyházán

A nyíregyházi temetkezési vállalat csak a saját maga által, extra profittal árusított kegyeleti kellékek megvásárlása esetén engedélyezi a temetést júliustól - írja a Népszava.

 

Extraprofittal árusítja kegyeleti kellékeit a nyíregyházi temetkezési vállalat, és az igazgató júniustól csak úgy engedélyezi a temetést, ha a hozzátartozók a cégtől vásárolnak - írta a Népszava csütörtökön.
 
A kevésbé tehetősek nem tudják megfizetni a cég árait, ezért a térség legnagyobb koporsógyártójától közvetlenül - és jóval olcsóbban - vásárolnak, az idén néhány hónap alatt 40 család vitt be a temetőbe temetkezési kelléket. A lapnak egy hozzátartozó elmondta, hogy apósa temetésére nem akarták "beengedni" a máshol vásárolt koporsót azzal az indokkal, hogy júniustól csak a helyben vásárolt koporsóval engedélyezik a temetést. A hölgy a jegyzőhöz fordult, aki ugyan nem tartotta jogszerűtlennek az eljárást, de felhívta a temető igazgatóját, aki ezt követően - igaz, felár megfizetése ellenében - engedélyezte a szertartást.
 
A Népszava úgy tudja, a hasonló ügyekben érintett családok pertársaságot akarnak létrehozni, hogy együtt lépjenek fel anyagi és erkölcsi káraik kompenzálásáért. Az ügy várhatóan a városi közgyűlés ülésén is szóba kerül, és vizsgálóbizottság alakulhat a temetkezési cég eljárása miatt - írta a lap.
 
Asszisztens - Népszava nyomán.
 

 

2012. szept. 27.

Büntetőeljárást indított Csatáry ellen a kassai rendőrség

 

Háborús bűntettben elkövetett bűnrészesség miatt indított büntetőeljárást a kassai járási rendőrkapitányság Csatáry László ellen szerdán.
 
"A bűncselekményt az elkövetők Kassán 1945. január 10-én az államhatalom képviselőiként követték el azáltal, hogy ok nélkül letartóztattak, majd a kassai rendőrkapitányság Moyzes utcai épületében fogva tartottak egy 17 éves kassai férfit. Az érintettet később kényszermunkára egy pontosabban nem meghatározott németországi helyszínre deportálták, ahonnan csak 1945. augusztus 14-én tért vissza Kassára" - pontosította az eljárás részleteit Jana Mesárová, kassai rendőrségi szóvivő.
Milan Filicko, a kassai járási ügyészség szóvivője szerint az ügyészség az ügy következő lépéseként vizsgálat alá veti a büntetőeljárás megindításáról szóló rendőrségi határozatot. Amennyiben az ügyészség azt hatályosítja, a vizsgálat vádemelési javaslattal vagy egyéb, az eljárás során hozott döntéssel folytatódhat.
 
Csatáry László a náci bűnösök után nyomozó Simon Wiesenthal Központ szerint 1944 tavaszán, az akkor Magyarországhoz tartozó Kassán rendőrparancsnokként kulcsszerepet játszott több mint 15 ezer zsidó Auschwitzba deportálásában. Efraim Zuroff, a szervezet jeruzsálemi irodájának vezetője jelentette fel Csatáry Lászlót 1944-es, majd később 1941-es deportálások miatt a Budapesti Nyomozó Főügyészség alaptalannak minősítette Zuroffnak azt az állítását, miszerint Csatáry Lászlónak köze lehetett az 1941-es kamenyec-podolszkiji deportálásokhoz; az 1944-es deportálások ügyében tovább folyik a nyomozás.
 
 
Andrássy László - nol.hu nyomán
 

 

 

2012. szept. 26.

Erkölcsös és hasznos volt a Horthy-szobor leöntése - Animált Dániel üzenőfallal

Dániel Péter

Bár rongálásnak számít, de "erkölcsileg pozitív" és "társadalmilag hasznos" volt, hogy Dániel Péter Kerekiben piros festékkel öntötte le a Horthy-szobrot – mondta ki ítéletében a Siófoki Városi Bíróság.

 

A kereki Horthy-szobrot piros festékkel leöntő Dániel Péter ügyvédet az ügyben szerdán első fokon ítéletet hirdető Siófoki Városi Bíróság bűnösnek mondta ki rongálás vétségében a sértettnek okozott vagyoni kár miatt, de kimondta azt is, hogy cselekedete "erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos figyelemfelhívás volt".
 
A nagy sajtóérdeklődést kiváltó per ítélethirdetésén a sértett, a szobrot állító kereki önkormányzati képviselő nem jelent meg, viszont a szoboravatáson is részt vevő Gój Motorosok képviseltették magukat, és felvételt is készítettek.
 
A bíróság nem jogerősen "a véleménynyilvánítás határait túllépő" Dániel Pétert a legenyhébb büntetésként megrovásban részesítette, és a per során felmerülő 121 600 forint megfizetésére kötelezte. Az ügyészség az ítélet ellen súlyosbításért és pénzbírság kiszabásáért, a vádlott pedig azért fellebbezett, hogy mondják ki a bűncselekmény hiányát, valamint azt, hogy a cselekmény nem jelentett veszélyt a társadalomra. (Hát azon azért vitatkoznánk .... Szerk.)
 
Az ítélet után így gratuláltak neki a rajongói. 
 
A kép animált így nyomon lehet követni a bejegyzéseket, tudjuk nem mindenki szeretne ezen "személy" facebook profilján sokat időzni.
 
A rajongók
 
(Nemzet és Haza - HVG nyomán)
 

 

 

2012. szept. 23.

 

A krasznahorkai várat felgyújtó cigányokat védi a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala

 

 

A nyilván teljesen véletlenül Dávid csillagra emlékeztető logóval bíró SZMK az Amnesty International szlovákiai szervezetével közösen áll ki azok mellett a civilizálatlan, dzsungelbe való cigányok mellett, akik közül kettő a krasznahorkai várat gyújtotta fel. Véleményük szerint a vár közelében található cigánytelep bedózerolása semmit sem old meg, csak a feszültségeket növeli. Szerkesztőségünk viszont úgy látja, hogy amennyiben a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala a most nyilvánosságra hozott elvei szerint politizál, húzza le magát a wc-n, vagy fogadja örökbe az ORÖ teljes vezérkarát Gáspár Győzővel kiegészítve.

A magyar nemzetnek nincsen szüksége újabb megalkuvókra és olyanokra sem, akik a nyilvánvaló tények ellenére is a hatalom által elvárható hazugságokat szajkózzák. Hivatkozásuk - mely szerint a bűnöző cigányok magyarul beszélnek, s emiatt aggályos az ellenük való fellépés – rendkívül szánalmas, hasonló szintű füllentések miatt jobb bölcsödékben egész napos tejbegríz megvonás jár.

Az ujszo.com beszámolóját olvashatják.

 

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala és az Amnesty International szlovákiai csoportja is tiltakozását fejezte ki pénteken a krasznahorkaváraljai roma telep "szélsőségesek" által szorgalmazott "erőszakos" eltávolítása ellen.

A krasznahorkai vár tövében lévő néhány száz ember által lakott roma telep "nyilvános eltakarítását" szeptember 29-ére hirdette meg az ingatlanon tulajdonrészt szerző Marián Kotleba, a szlovák sajtó által szélsőségesnek nevezett Mi Szlovákiánk Néppárt (LSNS) elnöke. Terveiket Kotlebáék az LSNS honlapján tették közzé, "A várat tönkretették, a szemét megmaradt. Itt a tettek ideje!" felhívással. A jelmondat arra utal, hogy a krasznahorkai várban márciusban kiütött tűzvészt roma gyerekek által eldobott cigaretta okozhatta.

Marián Kotleba tervei ellen több szlovákiai civil szervezet is tiltakozott, köztük a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala, amely úgy véli: "az esemény célja vélhetően a vár alatti, magyarul beszélő cigányok által lakott, rendezetlen telkeken fekvő telep részleges felszámolása és elbontása", ami rengeteg aggályt vet fel, semmilyen problémát nem old meg, ráadásul további feszültségeket idéz elő.

Közleményében a magyar ernyőszervezet hangsúlyozza: Krasznahorkán mindenki számára kielégítő megoldást kell találni. Hozzáteszi: a telep részleges lebontása csak elodázza a probléma megoldását. "A lakás nélkül maradók nem távoznak a faluból, legfeljebb máshol építik fel viskóikat - szintén rendezetlen birtokviszonyok közepette -, s ha esetleg tovább is állnak, a probléma Krasznahorka helyett más településeken jelentkezik" - olvasható a közleményben.

Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet felszólította az illetékes szlovák hatóságokat: biztosítsák, hogy "tervei megvalósítása során az ingatlan tulajdonosa ne sértse az emberi jogokat". A kilakoltatás lehetőségeit korlátozó jogszabályok kitérnek arra is, hogy ilyenre csak úgy kerülhet sor, ha a kilakoltatottak nem válnak hajléktalanná.

Az ügy kapcsán Frantisek Tanko, a Szlovákiai Roma Unió Pártjának (SRÚS) elnöke már korábban jelezte: legalább kétezer roma készül Krasznahorkaváraljára szeptember 29-én, hogy megvédje a telepet.

Marián Kotleba és támogatói nem sokkal a tűzvész után jelentek meg a roma telepen, ahol Kotleba kijelentette, "megtisztítja a területet". Egy hónappal később, áprilisban részben a tulajdonába került az ingatlan, amelyen a telep van. Az LSNS elnöke ezután többször is megerősítette szándékát, majd a bontás tervezett időpontját is közölte.

 

Fogorvos - hunikum.info - ujszo.com nyomán.

 
Itt kezdtük - Régebbi írásaink

Olvass vissza minket!

.............................................

Letölthető könyv

David Irwing - Felkelés! Egy nemzet küzdelme: Magyarország 1956.

A képre kattintva letölthető

Segítség: A oldalon kicsit lentebb görgetve található az ingyenes letöltés.

 

Látogatók

látogató számláló