Nemzet és Haza - A fogorvosblog megújult!

A nemzet te vagy! Nem egy párt, vagy egy mozgalom.

2012. szept. 30.

 

Szlovák integrációs törekvések

A terület lezárásával a rendőrség megakadályozta Krasznahorkaváralján a helyi illegális roma telepnek Marián Kotleba által szombatra meghirdetett "eltakarítását". Incidens nem történt. 

 

Összefoglaló (Fordított időrendben.)
 
A krasznahorkai vár tövében lévő telep nyilvános felszámolását az ingatlan résztulajdonosává vált Marián Kotleba, a szlovák sajtóban is szélsőségesnek nevezett Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS) elnöke jelentette be néhány héttel ezelőtt, tulajdonjogának érvényesítésére hivatkozva.
 
A "takarítási akció" végül elmaradt, mivel a rendőrség lezárta a telepre vezető utakat és nem engedte a helyszínre Kotlebának a faluba érkezett mintegy kétszáz támogatóját. A rohamrendőrök csak az ingatlan társtulajdonosait, Marián Kotlebát és Szaniszló Lászlót, illetve egy velük érkezett földmérőt engedték be azt követően, hogy jelezték: nem "takarítani" mennek, csupán telküket készülnek felmérni.
 
Az eredetileg szombat délre meghirdetett megmozdulást eleve késleltette, hogy annak négy főszervezőjét,  köztük Kotlebát kihallgatás céljából a rendőrség még reggel előállította. A település önkormányzati hivatala mellett délután egy órára Kotleba közel kétszáz támogatója gyűlt össze. A településen azonban a több autóbusznyi rohamrendőrrel, lovas rendőrökkel és egy vízágyúval kivonult rendőrség már lezárta a falu több utcáját, valamint a cigánytelepre vezető mindkét utat.
 
A "takarítók" végül a szervezők nélkül is elindultak a telep irányába, de a rohamrendőrök négyszeres sorfala előtt megálltak, majd "Törvénysértő rendőrállam!", "Kinek a jogait véditek, kinek az adójából éltek?" és hasonló jelszavakat skandálva méltatlankodott. A rendőrség felszólítására és az előállított szervezők szabadon bocsájtásának hírére végül is a tömeg visszafordult és a település központjában várták meg Kotleba érkezését.
 
A Mi Szlovákiánk Néppárt elnöke rögtönzött sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy az államhatalom folyamatosan jogsértéseket követ el vele és a telek tulajdonosaival szemben, amikor nem hagyja, hogy érvényesítsék tulajdonosi jogaikat. Hangsúlyozta: a rendőrség fellépése a tulajdonhoz való alkotmányos jogainak érvényesítését akadályozza meg, amivel jogalapot teremt arra, hogy "a jövőben bárkinek a telkére idegenek költözzenek". Bejelentette, hogy ideiglenesen eltekintenek a "takarítástól", ezúttal csak a telek pontos területét mérik ki.
 
Marián Kotlebát és két társát a rendőrség által biztosított helyszínen a telep több száz roma lakója várta, ám a terület kimérését egyikük sem akadályozta, így a tulajdonosok dolguk végeztével egy óra után eltávoztak. 
 
 
17:00  - A rohamrendőrök közül egyharmada maradt már csak a helyszínen, nekik is pihenőt vezényeltek. A körülbelül ötszáz tüntetőből már csak nagyjából százan van a faluban, a községi hivatal udvarán.
 
16:15 - Belička, Kotleba és Szaniszló István megkezdték a szóban forgó terület bemérését. Belička közölte, hogy a rendőrség a házfalakra kihelyezett feliratok tanúsága szerint már korábban pontosan bemérte a területet. Ezt követően Kotleba a sajtó képviselőinek elmondta, hogy továbbra is a törvényes állapotok visszaállítása a célja. Ezt követően sajtótájékoztatott František Tanko, a Szlovákiai Roma Unió elnöke és Gúnár Lajos helyi vajda. Tanko hangsúlyozta, a roma telep lakói szóbeli támadást sem intéztek a tüntetők ellen, de úgy vélik, nem ez a problémamegoldás módja. Tanko szerint a romáknak szociális biztonságra, munkalehetőségre és a lakhatás biztosítására van szükségük.
 
15:45 - Kotleba és Belička áthaladt a rendőrkordonon és a roma telep felé tart, hogy azonosítsák a vita tárgyát képző telket. Kotleba felhívta a tüntetők figyelmét, hogy tartózkodjanak mindennemű tettlegességtől és erőszaktól.
 
15:30 - Sajtótájékoztatót tartott Marián Kotleba, Szaniszló István és Miroslav Belička. Kotleba felolvasta az országos rendőrfőkapitány levelét. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a levél számos hibát tartalmaz. A rendőrfőkapitány azt is kritizálta, hogy Kotleba azt sem tudja, melyik telek az övé. Éppen ezért a sajtótájékoztató után elindultak a roma telephez, hogy kimérjék, pontosan melyik telek Kotleba tulajdona. A rombolás azonban elmarad, ugyanis a rendőrök felhívták a tüntetők figyelmét, hogy erélyesen fognak fellépni, ha tettlegességig fajul a tüntetés. Kotleba pedig nem akarja veszélyeztetni a tüntetők testi épségét.
 
15:00-tól sajtótájékozatót tart, 15:30-kor pedig a földhivatal embereivel kiméreti a saját telkét.
 
14:40 - Megérkezett Marián Kotleba, majd röviden ismertette a mai programját.
 
13:26 - Közel 20-25 perces szóváltás után a tüntető tömegben bejelentették, hogy Marián Kotleba visszatér. Erre az emberek ismét megindultak a falu felé.
 
13:05 - A rendőrség felszólította a tüntetőket, hogy oszoljanak, mire a tömeg azt skandálta: "Rendőrállam!" Nem sokkal később a tüntetők egyik vezéregyénisége kijelentette, hogy elhagyják a falut, és felmennek a várhoz.
 
13:00 - Bollo Péter (Híd) polgármester sajtótájékoztatót tartott, melyben elmondta, hogy 2007-től már megvásárolhatók voltak a telkek, 20 koronás áron. De a romák akkor nem igyekeztek ez ügyben. Csak idén márciusban kezdtek mozgolódni a telkek legalizálását illetően. Közben a tömeg már 400 főre duzzadt, és elindult a telkek irányába.
 
12:56 - Közel 300 fős tömeg gyűlt össze a helyi községi hivatal előtt, idegenek és helyiek egyaránt.  Cigányellenes jelszavakat skandálnak, és a média képviselőit szóban támadják. Ficot is szidták, azt is hallani: "Fico egy fasz!" A tömeg magát hergeli, egyelőre vezető nélkül.
 
12.32 - Megszólaltattuk a Mi Szlovákiánk Néppárt egy helyszínen tartózkodó tagját, Jozef Vadíkot, aki elmondta, Kotleba a falu egyik panziójában aludt , de 10 óra körül elvitték a rendőrök. Vadík maga nem tartja jó ötletnek, hogy jogtalanságra jogtalansággal feleljenek, azaz az illegálisan felépített házakat illegálisan rombolják le, de hangsúlyozta: a korábbi tulajdonosok már kimerítettek minden jogszerű megoldást.
 
12.28 - Arra a kérdésre, hol vannak a csákányok és a lapátok, azt felelték, munkagépekkel készültek a helyszínre, de valószínűleg feltartóztatták azokat, útban a falu felé.
 
12.23 - A demonstrálóktól szerzett értesülések szerint 13 órára halasztották a kezdést.
 
12.00 - Marián Kotlebának mintegy 60 szimpatizánsa van a faluban. Az útkereszteződésben , a patak mentén tartózkodnak.
 
11.40 - A rendőrség kordont vont a romatelep köré. A reggeli állapotokhoz képest megerősítették a rendőri jelenlétet.
 
11.23 - A helyi községi hivatal információi szerint Marián Kotleba a faluban töltötte az éjszakát 3-4 társával, de reggel kihallgatásra vitték őt Kassára.
 
11.00 - A romtelepen látszólag rend uralkodik, de a régi településrészen azonban tapintható a feszültség. A rendörök minden irányból körbezárták a falut, és járőrőznek a romatelepen. Gúnár Lajos vajda elmondta a nyugalom csak látszólagos, valójában a telepen élők körében feszültség uralkodik, mivel nem tudják, mire számíthatnak. A helyi romák szeretnének minden konfliktust elkerülni, ezért a Roma Unió által kezdeményezett szimpátiatüntetést visszautasították.
 
10.57 - Két vízágyút is láttak a községben.
 
10.22 - A település központjában nyugalom honol. Kotleba párthívei közül egyelőre senkit nem látni. A romák sem gyülekeznek.
 
10.00  -  Lovasrendőrök érkeznek
 
 9.50 - Mintegy 300 fős rohamrendőri különítmény érkezett a településre.

Az Új Szó Online Az Új Szó Online összes cikke Marián Kotlebáról.

 

ujszo.com nyomán.

 


2012. szept. 29.

Integrációs eredmények a tömegsport terén is

 

A két család közötti szóváltás tettlegességig fajult Kaposkeresztúron, a rendőrök három személyt előállítottak elő.
 Pénteken délelőtt egy család tartott hazafelé Kaposkeresztúron, a Szabadság térhez érve szóváltásba keveredtek haragosaikkal, egy másik család tagjaival – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.
A fenyegetőzés elől a közeli kultúrház nyitott udvarára menekülőket a támadóik követték, ahol az építkezéshez használt tetőlécek közül egyet felkapva ütlegelni kezdték őket.
 A Kaposvári Rendőrkapitányság Taszári Rendőrőrs, valamint a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Szolgálat munkatársai három személyt elfogtak, majd előállítottak – közölte az SMRFK.
 Az ügyben felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt indítottak eljárást a taszári rendőrök
Valószínűleg azért választották a kulturházat, hogy ezzel is próbálják enyhíteni azt a kulturális szakadékot ami cigányság, és a magyarság között van. Reméljük hamarosan olvashatjuk, és hírt adhatunk róla, hogy;
  • Uzsorakölcsönt vett fel egy "család", hogy színház bérletet vegyen.
  • Tömegverekedés tört ki a Nemzeti Színház előtt - Két  "család"  esett egymásnak a bérletszezon végig mert nem jutott minden tagjuknak bérlet.
  • Megölte apját egy "fiatal", mert az begyújtott a Kisnövény határozójával.
 
 Fogorvos sonline.hu nyomán

A cigányok igenis dolgoznak!!

Integrációs eredmények ismertetése 

 


 

Asszisztens


2012.szept. 27.

Minden Kutya Lakjon Jól!

Akár lehetne ez is egy jövőben induló új Hegedűs Zsuzsa projekt szlogenje. De indíthatna a kormány, Mindenkinek bozótvágót! programot az arra rászorulóknak. Esetleg Mindenkinek kártyát, kártyasztalt! Talán ha már ennyire fáradtak a közmunkás mélyszegénységben élők, akkor Mindenkinek polifomot! projektet, hogy fel ne fázzanak véletlen.

A cikk címének apropóját, valamint ezt a kis bevezetést a kuruc.info-n közzétett videó, amit a Valóságsokk készített mozgatta meg a fantáziám. A videó lentebb megtekinthető.

 

 

Fogorvos


2012. szept. 26.

 

Az a sok milliárd amit inegráció földjébe szórtak kormányok elég lassan térül meg.

 

Inegráció

 

Integráltak

 

Viszont a "Minden gyerek lakjon jól" projekt sikeres!

Már az öv sem éri ezt a mélyszegényt.

 

Fogorvos - napiszar.com és netszar.com nyomán.

 


 

2012. szept.  25.

Amerikai integrációs törekvések drón bevetésével

Meghalt az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik vezetője Pakisztán törzsi területén egy pilóta nélküli amerikai repülőgép (drón) támadásában - közölte kedden a pakisztáni titkosszolgálat egy név nélkül nyilatkozó munkatársa.

 

Az Abu Kasa al-Iraki néven említett terrorista a tálibok és az al-Kaida közötti kapcsolattartásért felelt. A közlés szerint az Afganisztánnal határos Észak-Vazirisztánban végrehajtott hétfő esti légicsapásban további öt szélsőséges vesztette életét. Pakisztánnak ugyanezen a vidékén szombaton három felkelővel végzett egy dróntámadás.
 
Az amerikai dróntámadások és azok áldozatainak pontos számáról nincs hivatalos adat. Becslések szerint Pakisztánban, Afganisztánban és Jemenben már több száz szélsőséges - köztük számos al-Kaida-vezető - halt meg amerikai légicsapások következtében, amelyek több esetben ártatlan helyi lakosok életét is kioltották.
 
Az ázsiai országban az Egyesült Államok által rendszeresen végrehajtott dróntámadások állandó rettegésben tartják a lakosságot egy most megjelent amerikai tanulmány szerint. A jelentést a BBC brit közszolgálati televízió hozta nyilvánosságra, és kiderül belőle, hogy sok pakisztáni gyerek azért nem jár iskolába, mert egy esetleges rakétabecsapódástól tart, vagy dolgoznia kell, hogy megkeresse az ilyen támadásokban életüket vesztett családtagok kieső jövedelmét. A tanulmány helyiek megkérdezése alapján készült.
 
Asszisztens - MTI nyomán

 


2012. szept. 24

A Vitézi Rend is aktív részese a magyar integrációs, és felzárkóztató folyamatoknak

Bencsik András a Demokrata főszerkesztője mellett, Mága Zoltán cigány hegedűművészt is felvette tagjai közé szombaton a Vitézi Rend.

Szombaton, a fóti plébániatemplomban tartott, misével egybekötött ceremónián avatták vitézzé Bencsik Andrást és Mága Zoltánt. A Demokrata-főszerkesztő tagfelvétele is meglepetés, de a cigány származására büszke hegedűművészé annál inkább.

A Horthy Miklós kormányzó által 1920-ban alapított Vitézi Rendbe való felvételnél a „turáni faj” védelme is fontos szerepet játszott. A vitéz kormányzó az 1921. augusztus 20-án tartott vitézavatáson a rend céljait sorolva azt mondta: „a magyar fajnak olyan hatalmat biztosítani, amely rettentő erővel sújt le minden felforgató állam- és nemzetellenes törekvésre”. 

A Horthy alapította rendet a második világháború után betiltották, a vitézi cím használatát pedig a mai napig törvény tiltja. A Vitézi Rend elnevezést ma több szervezet is használja, mindegyik magának követeli a jogfolytonosságot.

Bizony hiába is követel jogfolytonosságot minden vitézi szervezet, hiszen a Horthy Miklós által alapított Vitézi Rend még esetlegleg élő tagjai csak legyintenek erre a bóhozatra, ami a Vitézi Rend körül van. Itt most nem a Mága Zoltán származására kívánok utalni, hanem a a Vitézi Rend komplex működése hiteltelen, és lássuk be okafolyott, és értelmetlen.

 

Asszisztens


 

2012. szept. 24

Izraeli integrációs folyamat

Az inegráció szorgos végrehajtói

A megszállt Ciszjordániában élő zsidó telepesek által elkövetett terrorcselekményeit vizsgáló ENSZ-jelentés szerint 2011-ben a szélsőséges telepesek 300 támadást hajtottak végre palesztin tulajdon ellen.

 

A terrortámadások során száz palesztin halt meg és – egyebek között – a palesztin gazdálkodók földjén lévő olajfákból tízezret pusztítottak el vagy rongáltak meg. Az ENSZ-jelentés azt is feltárja, hogy a palesztinok elleni támadások száma nő. 2009-ben még „csak” kétszáz támadást hajtottak végre, míg 2011-ben több mint négyszázat. Ez a növekedés annak ellenére történt, hogy ugyanezen időszakban a palesztinok által elkövetett terrorizmus drámai módon csökkent.

Ciszjordániában apertheid uralkodik. Ott a polgári törvények csak az ott illegálisan élő zsidókra vonatkozik. A palesztinokra a megszálló hatalom „törvényei”. Így azután az ottani terroristák tettei fölött az izraeli hatóságok szemet húnynak.

Ennek fényében azt hiszem érthető az a hazai és nemzetközi felháborodás, amelyet az a hír keltett, hogy Schweitzer nyugalmazott főrabbit elmondása szerint a nyílt utcán illetlenül beszéltek vele.

 

Fogorvos

 


 

2012. szept. 23.

 

Integrációs gyakorlat a Kecskeméti Törvényszéken

 

Mindössze 6 és fél év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a génhibás hulladékot, aki 4 társával egyetemben gyilkolt meg egy idős, beteg asszonyt Dunaegyházán. Ennyit ért egy ártatlan ember élete ....... 

 

 

A pernek öt vádlottja volt. Közülük a leggátlástalanabb a most is még csak 18 éves dunaegyházi L. Viktor, aki 2011. február 25-én először még egyedül rabolta ki a Mikszáth Kálmán utcában egyedül élő, mozgásában korlátozott (bottal közlekedő) 72 éves asszonyt. Az elsőrendű vádlott bemászott a ház kerítésén, lekapcsolta a villanyórát, majd az elsötétedett ház bejárati ajtajának üvegét betörve bejutott a lakásba. A zajra felébredt a sértett és rákiáltott a kamaszra, hogy azonnal hagyja el a házát, de a fiú ehelyett elvett egy fél pár arany fülbevalót. Az asszony egy műanyag bottal rásuhintott támadójára, aki erre fellökte őt, letépte a nő nyakából arany nyakláncát, majd a zsákmánnyal elmenekült.

L. Viktor pár nap múlva, március 1-jén már két társával, az akkor 18 éves dunaegyházi B. Lászlóval és 20 éves dunaújvárosi P. Péterrel (a per negyed és ötödrendű vádlottjaival) próbálta meg az idős nőt kirabolni. Amikor  lekapcsolták a villanyórát, az asszony rájuk kiabált, mire a vádlottak eliszkoltak.

Március végén L. Viktor a másodrendű vádlott, 17 éves Sz. Mihállyal és a gyerekkorú, 13 éves L. Sándorral rontott éjszaka az alvó sértettre (L. Sándor ebben az eljárásban nem volt felelősségre vonható, de egyébként jelenleg egy fegyveres rablásért szintén előzetesben ül...).

A fiatal rablók berúgták a ház ajtaját, és kutatásba kezdtek. A nőt felébresztették, majd a gyermekkorú elkövető ököllel többször fejen ütötte. Terka néni hiába könyörgött, hogy átadja az ékszereit, csak ne bántsák, a kegyetlen kamaszok tovább ütlegelték. Lehúzgálták a nő kezéről a gyűrűit, leszakították arany láncát, majd L. Viktor egy mángorlófával közepes vagy annál nagyobb erővel többször homlokon ütötte az idős asszonyt. A sértett a bántalmazás következtében pár nap múlva a kórházban elhunyt. A szakértők szerint halálának oka az arcán és a fején észlelt, kiterjedt bőrelhaláshoz társuló vérmérgezés, melyhez előrehaladott szív és érrendszeri megbetegedései is hozzájárulhattak. A harmadrendű vádlottat, a 18 éves B. Józsefet felbujtással vádolta meg a főügyészség. A fiatal rablók az elvitt ékszereket egy zálogházban értékesítették.

Dr. Endrődi Attila ügyész vádbeszédében L. Viktorra és Sz. Mihályra célozva kijelentette: gátlástalan, brutális módon követték el a bűncselekményt, hiszen még akkor is ütötték a sértettet, célzottan a fejét, amikor az asszony az életéért könyörgött. A vád képviselője azt is elmondta: a fiatal vádlottaknak élettapasztalatuk alapján számolniuk kellett azzal, hogy az idős asszony a bántalmazás következtében meghalhat.

Az elsőrendű vádlott védőügyvédje, dr. Kiszely Zsuzsa megdöbbentőnek és továbbgondolkodásra késztetőnek nevezte a bűncselekményt, amelyet "kvázi gyerekek" követtek el. Szerinte figyelembe kell venni, hogy ilyen esetekben egy fiatalkorú nem gondolkodik úgy, mint egy felnőtt; tudásuk, ítélőképességük nem teljes, az egoizmus, öntörvényűség viszont felszínre jön. Költői kérdésként feltette, hogy a családi környezet vajon megtett-e mindent annak elkerülésére, hogy a fiatalok a vádlottak padjára jussanak, illetve hogy "mindannyian nem vagyunk-e felelősek" az ilyen ügyekért. Ő és a másodrendű vádlott védője is arra hivatkozott, hogy a sértett halálához a nem megfelelő orvosi szakellátás is hozzájárult, mert a sebei nem voltak súlyosak.

Sz. Mihály ügyvédje egyenesen úgy vélte: figyelem és körültekintés hiányáról nem az áldozatukat sorsára hagyó vádlottak, hanem a megyei kórház vonatkozásában lehet beszélni. Dr. Sárközy Szabolcs tanácselnök ezzel az érveléssel nem értett egyet. - Világosnak kell lennie: a sértett halálához vezető okfolyamat elindítói a vádlottak voltak. Ha nem ütnek, nem következik be a sérülés sem. Mindenkinek tudnia kell, ha egy ilyen eszközzel többször
a fejre ütnek, akkor az súlyos sérülést okozhat - indokolt a tanácselnök. 
Osztotta az ügyész álláspontját az elkövetők kegyetlenségéről, gátlástalanságáról, amelyet L. Viktor esetében az is jól bizonyít, hogy többször betört az idős asszonyhoz.

Sárközy Szabolcs egyértelműnek találta a bizonyítékok alapján, hogy a fiatalok az erőszakra is el voltak szánva, csak hogy ékszert és pénzt szerezzenek. Mindezek miatt a tanácselnök a törvényi maximumhoz (első-másodrendű esetében 7,5 év) közelítő büntetést szabott ki. L. Viktor hat és fél év, Sz. Mihály hat év fiatalkorúak börtönében letöltendő
szabadságvesztést kapott rablásért, halált okozó testi sértésért, magánlaksértésért. Az ő ítéletük még nem jogerős a fellebbezések miatt, előzetes letartóztatásukat fenntartotta a büntetőtanács. B. Józsefet nyolc hónap felfüggesztett fogházra, B. Lászlót két év felfüggesztett börtönre, P. Pétert egy év felfüggesztett börtönre ítélte jogerősen a bíróság.

 

(Asszisztens - baon.hu nyomán.)

 

 

 

 

 

 

 

Itt kezdtük - Régebbi írásaink

Olvass vissza minket!

.............................................

Letölthető könyv

David Irwing - Felkelés! Egy nemzet küzdelme: Magyarország 1956.

A képre kattintva letölthető

Segítség: A oldalon kicsit lentebb görgetve található az ingyenes letöltés.

 

Látogatók

látogató számláló