Nemzet és Haza - A fogorvosblog megújult!

A nemzet te vagy! Nem egy párt, vagy egy mozgalom.

2012. szept. 30.

Nyílt levél a Jobbiknak - Pufajkás, vagy '56-os szabadságharcos?

Amerikában élő magyar honfitársunk írt levelet a Jobbiknak egy közelgő esemény kapcsán. Szerinte ugyanis a plakáton feltüntetett személy. aki szintén beszédet mondana Mansfeld Péter sírjánál a jobbikos megemlékezésen, nem '56-os szabadságharcos, hanem pufajkás. Kíváncsian várjuk a Jobbik reakcióját.

Mint a volt Magyar Politikai Foglyok Szövetségének  elnöke, megdöbbenéssel olvastam a Murányi Levente képviselő  úr által meghirdetett Manseld Péter mártír hősünk sírjánál lévő megemlékezés meghívóján, a volt pufajkás Szalay Róbert nevét, aki most az Antibolsevista Szövetség elnökségi tagja.
 
Kikből állhat az az antibolsevista szervezet,  ahol egy volt pufajkás elnökségi tag lehet?  Ha Szalay és Bánkuty tényleg  bevették volna  a Kilián laktanyát, akkor mindkettőt kivégezték volna,  mint ahogy tették sok  forradalmárral. Nem ölthetett volna egyikőjük sem pufajkát, nem léptették volna a szabadságharcunk leverése után Bánkutyt hadnaggyá, és  nem mehetett volna Bécsbe  egy ÁVÓS-tól kapott útlevéllel, hogy ott a "központengedélyével" egy kádári kém ( Szabó Miklós) legbizalmasabb  munkatársa lehessen. Ezt a tényt Szabó Miklós a Csendes háborúcímű könyvébenmegírta.
 
Én, - mint Ázsia kutató régész  -,  akinek Xi'an-ban levő Han Jing Di Császárról elnevezett múzeumban emléktáblát is állítottak, csak azt veszem ténynek, ami bizonyított.  Sem Szalay, sem Bánkuty nem volt képes  a Kilián laktanyabevételét  bizonyítani.  Az viszont bizonyított, hogy a Kilián laktanya általuk való bevétele nem történt meg, és  sem Szalay, sem Bánkutynem vettek részt fegyveres harcokban a forradalom és  a szabadságharc során, a forradalmárok oldalán.  Nem zárható ki viszont, hogy (a szovjetek oldalán, pufajkásként) a fegyverhasználat is a “rendcsinálás” részét képezte.
 
Egyesek, itt Amerikában,  a Jobbikot  Putyin bábjaiként  emlegetik.  Ezért tisztelettel kérem Murányi képviselő Urat és a Jobbik  vezetőségét, hogy vegye le a meghívóról a volt pufajkás Szalay Róbert nevét, mert szerepeltetése a Jobbik-ellenesek részére egy új támadási felületet nyújt.
 
Barátsággal és nagyrabecsüléssel:
 
Dr. Lengyel  Alfonz, RPA
A Sino-American Field School of Archaeology alapítója,
a New York Akademia és a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületének tagja.
 
 
Fogorvos- deres.tv nyomán

 

2012. szept. 29.

Mennyi az annyi?

 

A Stadler szolnoki üzeme,  az Opel szentgotthárdi üzeme, és az EGIS gyógyszergyár összesen ezer új munkahelyet teremtett, halhattuk a m1 tegnapi híradójában.
 
A másik oldal
 
Hétszáz munkavállalója elbocsátását kezdeményezi a Mol. A cégnél pénteken megerősítették az információnkat. Az Opten cégtárának adatai szerint a vállalatnál nagyjából 5600 alkalmazott van, így a mostani döntés nagyjából 12 százalékos leépítést jelent, vagyis azt, hogy a vállalat minden nyolcadik dolgozóját elküldik.
 
Ezerből hétszáz az háromszáz.
 
Ebből kifolyólag a KSH adatai hogy finoman fejezzem ki magam csak pillanatnyi helyzetet mutatnak.
Magyarországon 3 millió 914 ezren dolgoztak az idén június-augusztusban, 77 ezerrel többen, mint 2011 nyarán - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken, hozzátéve, hogy a férfiak és a nők foglalkoztatási mutatói egyaránt javultak. A növekedés főként a közfoglalkoztatásnak köszönhető.
A júniustól augusztusig tartó időszakban 456 ezer munkanélküli volt Magyarországon, ami 10,4 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett, és 0,4 százalékponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál - közölte a KSH. A férfiak munkanélküliségi rátája az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 10,6 százalék maradt, a nőké 0,6 százalékponttal 10,2 százalékra csökkent.
A foglalkoztatottak létszáma 2 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit, a 3 millió 914 ezer foglalkoztatott közül 3 millió 878 ezren voltak 15-64 évesek, 74 ezer fővel többen, mint egy évvel korábban.
 

Asszisztens - KSH - MTI nyomán


2012. szept. 29.

Románia reméli, hogy számíthat Magyarországra - Enyhülnek a románok, vagy egy cionista színház ez is?

 

 Magyarország számíthat Romániára és Románia is azt reméli, hogy továbbra is számíthat Magyarországra - mondta Bogdan Aurescu román külügyi államtitkár a Hotnews.ro közéleti portálon péntek este megjelent interjújában, Németh Zsolt előző napi nyilatkozatára reagálva.
 
A Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a román külügyminiszter hétfőre tervezett budapesti látogatásáról szólva a Népszabadságnak adott interjúban kifejtette: Magyarország szeretné világosan látni, hogy számíthat-e a román kormányra, készen áll-e Bukarest az elmúlt években felépített kapcsolatrendszer fejlesztésére, továbbá arra, hogy "a térségbeli szolidaritás talaján" maradjon. Kifogásolta, hogy a román kormányfő a nyáron "negatív bizonyítványt" állított ki Magyarországról.
 
Bogdan Aurescu a Hotnews.ro-nak kifejtette: Bukarest nagyon fontosnak tartja a Budapesttel ápolt jószomszédi, stratégiai partnerségi viszonyát, és Titus Corlatean külügyminiszter budapesti látogatására is a stratégiai partnerségi nyilatkozat aláírásának (2002. november 29.) tizedik évfordulója jegyében kerül sor. "Több mint 16 éve hatályos a két ország közti alapszerződés, következésképpen Románia szemszögéből és reméljük Magyarországéból is, a román-magyar megbékélés egy megvalósult tény" - fogalmazott az államtitkár.
 
Aurescu kifejtette: az utóbbi években Románia a pozitív, építő jellegű témákra helyezte a hangsúlyt a Magyarországhoz fűződő viszonyában, mint amilyen a Románia és Ausztria által kezdeményezett Duna-stratégia, amelyet viszont a magyar uniós elnökség hathatós hozzájárásával sikerült elfogadni. További példaként a kohéziós alapok és az energiabiztonság terén megnyilvánuló együttműködést említette, hozzátéve, hogy a kereskedelmi kapcsolatok sem elhanyagolhatóak, amelyek tavaly hét milliárd eurót tettek ki.
"Ha pedig szolidaritásról beszélünk, emlékeztetném Németh kollégámat arra, hogy Románia hangosan kiállt Magyarország mellett, amikor az Európai Unió gazdasági és pénzügyi tanácsában (ECOFIN) felmerült az európai alapok felfüggesztése és kötelezettségszegési eljárás indítása Magyarország ellen. Másfelől voltak a kapcsolataink egyensúlyát zavaró tényezők is az utóbbi időben, főleg a nemzeti kisebbségek vonatkozásában" - mondta a román külügyi államtitkár.
 
Aurescu szerint a magyarországi románok helyzete távolról sem kielégítő, mert nem rendelkeznek parlamenti képviselettel, megoldásra vár a román kisebbségi önkormányzatok közismert "etnobiznisz" problémája, az anyanyelvű oktatás és számos kulturális kérdés. Ez utóbbiaknál az államtitkár Andrei Saguna érsek gyulai szobrát, a "Foaia Romaneasca" című román lap finanszírozási gondjait, és a román nyelvű műsorok szerkesztőségeinek létszámhiányát említette.
 
Aurescu megjegyezte: a magyar politikusoknak is voltak a kétoldalú viszonyt érintő ellentmondásos nyilatkozatai, így Románia hasonlóan nagy várakozással tekint a külügyminiszteri találkozó elé. Szerinte Nyirő József újratemetésének ügye, az önkormányzati kampányba való beavatkozás, vagy "a román alkotmánnyal és a nemzetközi joggal ellentétes", a Trianoni Szerződés revíziójára vonatkozó nyilatkozatok nem egyeztethetőek össze a stratégiai partnerség szellemével.
    "Hogy válaszoljak Németh Zsolt kollégámnak: igen, Magyarország számíthat Romániára. Őszintén reméljük - és személy szerint meg vagyok győződve róla -, hogy Románia is számíthat  Magyarországra, a tíz éve kötött, európai szellemű stratégiai partnerségünket pedig sikerül megerősítenünk és változatosabbá tennünk állampolgáraink érdekében" - zárta nyilatkozatát a román külügyi államtitkár.
 
Pénteken a román külügyminisztérium sajtóközleményt adott ki arról, október elsején a tárca vezetője Budapestre látogat, magyar kollégájával tárgyal a stratégiai partnerség elmélyítésének lehetőségeiről, "különös figyelmet szentelve a kisebbségi kérdésnek, tekintettel arra, hogy Románia a magyarországi románok helyzetének javulását várja". A közlemény szerint Titus Corlateant fogadja Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A román külügyminiszter a tervek szerint a magyarországi románság képviselőivel is találkozik.
 
Asszisztens - MTI nyomán

 


2012. szept. 28.

 

Netanjahu prezentációja

 

 

 Az izraeli kormányfő az ENSZ Közgyűlésében lobbizott, hogy mikor tömeggyilkolhatnak már le muzulmánokat, de az a megoldás lenne a legjobb, ha az ENSZ, és hűséges milliárdos kárpótlásokat fizető európai országok ütnék bele a orrukat a közel-keleti helyzetbe. Míg az izraeli kormány fantomszervetei, újabb kárpótlási igényt nyújtanak be valamely ország bíróságán. Egy óvodás képpel is prezentálta a hülye gojoknak, hogy mi a helyzet.
 
 
 Állítólag Iránnak jövő nyárig elegendő dúsított uránja lesz atomfegyver előállításához. Netanjahu szerint a "vörös vonalak nem vezetnek háborúhoz; a vörös vonalak megakadályozzák a háborút”. Erről nekünk kelet európai országoknak más a véleményünk.
 
Izrael úgy tekint egy atomfegyver birtokában lévő Iránra, mint amely létében fenyegetné, mert Irán tagadja a holokauszt megtörténtét, és Izrael elpusztítására biztat. Emellett olyan rakétákat fejleszt, amelyekkel elérheti Izraelt, továbbá támogatja a zsidó állammal ellenséges arab csoportokat.
 
Vajon mit nem mondott el Obama?
 
Az Egyesült Államok elnöke mindössze két megjegyzést tett az ENSZ Közgyűlés előtt tartott beszédében Iránnal kapcsolatban, amivel nem győzte meg kritikusait. Megjegyezte, hogy egy „atomfegyverrel rendelkező Irán nem olyan kihívás, amit fel lehet tartóztatni” valamint, hogy „az Egyesült Államok mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Irán ne tegyen szert atomfegyverre”. 
 
Sokan azt várták, hogy beszédében az amerikai elnök élesebb kritikát fogalmaz majd meg Teheránnal kapcsolatban, mint tavaly tette, amikor azt mondta Iránra és Észak-Koreára utalva, hogy „amennyiben tovább folytatják a nemzetközi törvényeken kívüli útjukat, akkor sokkal nagyobb nyomással és elkülönítéssel kell szembenézniük”.
 
Kivonultak Ahmadinezsád beszédéről
 
 
Az Egyesült Államokból, Kanadából és Izraelből érkező delegációk nem hallgatták meg az iráni elnök ENSZ Közgyűlés előtt tartott beszédét. Mahmúd Ahmadinezsád szerdán azt állította, hogy országa „folyamatos fenyegetettség alatt” áll a „civilizálatlan cionisták” részéről és egy új világrend megalakítására szólított fel, amelyet nem a nyugati hatalmak irányítanak a „gonosz szolgálatában”. 
 
 
Fogovos - atv.hu - MTI - CNN - Jpost nyomán.
 

 

 

2012. szept 26.

Közgazdász barátunkat kérdeztük ......

 

 

"Kétségtelen, hogy az alapkamat változtatgatása egy spekulatív folyamattá alakult, ez nem jó, jobb lenne ha következmény lenne és nem ezzel kellene befolyásolni a folyamatokat.
 
A külsős tagok előtt mesterségesen feltornázták az alapkamatot 6 %-ig, alig hagyva mozgásteret az emelésre. Most, majd a korrekciós időszakban éppen hogy kamatot kell majd növelni, de magas a bázis. Ezért most elhúzva a szájunkat éppen a kamatcsökkentés az ésszerű lépés. Hiszen november-február között jönni fog egy világpiaci esés, amikor majd vissza kell emelni, kényszerből, hogy az euro ára ne menjen 300 Ft fölé.
 
Rossz fényt vet az egészre, hogy a magyar monetáris politika is a balliberális körök, és a fidesz háborús területe lett. Ez az állandó viszály rohadtul nem tesz jót az országnak. A fidesz forintgyengítő politikája is mindig tetten érthető.
Konklúzió: akármennyire is buta némely fidesz pénzügyi szakértő, a most választott pálya most a megfelelő út, most egy kis lélegzetet kaptak a piacok a korrekció előtt."

(Fogorvos)

 


2012. szept. 25.

Frizsider-kapitalizmus

 

Varga Mihály legutóbb egy felvetésre miszerint mitől pörögne most fel a hazai fogyasztás azt nyilatkozta: "előbb-utóbb a hűtőszekrény elromlik, előbb-utóbb lehet, hogy a tévét is ki kell cserélni". Országgyűlési képviselőket kérdeztek meg a barikád tv. munkatársai hűtőügyben.

 

Fogorvos - videó: barikádtv

 


2012. szept. 24.

Hagyó Miklós teljes, a BKV-perben tett vallomása a kattintás után elérhető az alábbi hivatkozáson:

Hagyó Miklós I. rendű vádlott vallomása a Kecskeméti Törvényszéken 1.B.73/2012. számon folyamatban lévő büntetőeljárásban.

 

 

 

 

 

 

 

Itt kezdtük - Régebbi írásaink

Olvass vissza minket!

.............................................

Letölthető könyv

David Irwing - Felkelés! Egy nemzet küzdelme: Magyarország 1956.

A képre kattintva letölthető

Segítség: A oldalon kicsit lentebb görgetve található az ingyenes letöltés.

 

Látogatók

látogató számláló